Suzafon Jupiter dla Młodzieżowej Orkiestry Dętej MAESTOSO.

„Pomogę Wam bo wiem jak wiele robicie dla młodzieży”.

Jest nam niezmiernie miło poinformować Państwa o tym, że dzięki wspaniałej osobie, pani Klaudii Dietrich i Konstrukcyjny.pl stowarzyszenie otrzymało wsparcie finansowe w kwocie 4900,00 zł na zakup Suzafonu Jupiter. Pani Klaudia Dietrich z wielkim zainteresowaniem wysłuchała informacji o naszych potrzebach i krótko podsumowała : cyt. „Pomogę Wam bo wiem jak wiele robicie dla młodzieży”. Jesteśmy ogromnie wdzięczni Pani Klaudii i Konstrukcyjny.pl za to zrozumienie i kolejne wsparcie naszych działań. Jako prezes stwowarzyszenia jestem zachwycona ciepłym przyjęciem mnie na rozmowę i wspaniałą rozmową.

Suzafon odpowiada za partie basową, która jest podstawą każdego utworu. To od instrumentów grających w najniższym rejestrze zależy brzmienie orkiestry. Jest to instrument pokrewny do tuby, jednak lepiej sprawdzający się w przemarszu. W naszym zespole posiadamy jedynie 2 tuby i aż 5 chętnych muzyków do gry na tych instrumentach. Liczymy że zakup ten bedzie pierwszym krokiem w kierunku zbudowania jednej z najsilniejszych sekcji basowych spośród amatorskich orkiestr dętych